Schildersfestival Montmartre in Sellingen

Slenteren door kronkelende straatjes, snuffelen tussen kleurrijke schilderijen en een wijntje drinken op het terras terwijl je de klanken van Franse chansons op de achtergrond hoort. Vakantie in Frankrijk? Nee, gewoon een dagje uit in Westerwolde.

Kom naar Schildersfestival Montmartre! 

Op zaterdag 13 juli 2019 wordt het Groningse dorpje Sellingen opnieuw omgetoverd tot een Franse kunstmarkt: het Schildersfestival Montmartre. Van 11:00 tot 17:00 uur stallen meer dan honderd kunstenaars hun kunstwerken uit op de markt.

Bekijk de meest mooie, absurde en originele creaties 

Er is van alles te zien op de markt. Denk aan verschillende schilderijen, van stillevens tot portretten, maar ook aan beelden van klei en porselein, handgemaakte hoeden, kleurrijke sieraden en levendige foto’s. Ook krijg je de unieke kans om kunstenaars ter plekke aan het werk te zien.

Expositie en workshops 

Cittaslow organiseert samen met de scholen een expositie in de MFA. Kom je liever zelf in actie? Ontdek je talent bij een workshop en neem je eigen creatie mee naar huis. Deze workshops zijn een leuke manier om kennis te maken met schilderen. Bij Sietse Mein maak je kleurrijke en abstracte schilderijen. Houd je meer van dikke dames, gekleurde koeien of tulpen, dan ben je bij Angela Prins aan het juiste adres. Voor kinderen is er een workshop in de school. Voor volwassenen in een mooie grote stertent op het terrein bij de kerk. Opgave kan via info@schildersfestival.nl of tijdens de markt. Voor verf en doeken wordt gezorgd.

Ook als je geen kunstfanaat bent is er genoeg ander vermaak 

Geen kunstfanaat? Geen probleem, want er is genoeg vertier. Dans mee op Folkmuziek of luister naar a-capella gezang van zanggroep LINK! in het oude Gotische kerkje. Laat je verrassen door straattheater of geniet van de Bluesklanken van Ralph de Jongh. Ook Asterix en Obelix en een stoet aan oude Franse eendjes zijn dit jaar van de partij.

Geniet van een hapje en drankje bij de foodtrucks 

Verspreid over het terrein zijn terrasjes ingericht bij de diverse foodtrucks. Bestel een Franse crêpe, een ouderwets patatje of gewoon lekker schepijs. Ga voor een Westerwolds biertje, glaasje rode wijn bij Gerrit of een kopje koffie of thee met een koekje.

Het festival is ingedeeld in vier pleinen 

Het festival is verdeeld over vier pleinen: Place du Coeur, Place du Tertre, Place de l’Église en Place de l’École. Place du Coeur is het hart van Sellingen op de Brink. Place du Tertre is het grasveld tegenover het 14e-eeuwse kerkje. Naast de kerk is de Place de l’Église. Hier worden de workshops georganiseerd. Place de l’École is het plein bij MFA De Zuides, waar ook de expositie en workshops voor kinderen zijn.

De burgemeester opent het festival

De opening zal om 11.00 uur worden verzorgd door de nieuwe burgemeester Jaap Velema met assistentie van wethouder Giny Luth. De openingshandeling houden we nu nog even geheim.

Entree en parkeren is gratis 

De entree van het festival en parkeren in het dorp kost helemaal niets! Er is voldoende parkeergelegenheid in het dorp, bijvoorbeeld aan de Noordesweg en achter het gemeentehuis, op de brede bermen langs de Dorpsstraat en op de parkeerplaats aan de Korteweg. Door middel van borden worden parkeerplaatsen aangegeven.

Info: www.schildersfestival.nl en/of facebook.com/schildersfestivalmontmartre/ 

Hinterlasse jetzt einen Kommentar

Kommentar hinterlassen